26-27 aprilie, la Kids Education
"Ronronthérapie (fr.) Terapia torsului - numele ne face să zâmbim, cu toate acestea, este vorba de ceva foarte serios. Pisicile au adevărate puteri terapeutice: ne relaxează, ne scapă de stres, ne alungă insomniile și ideile negre."
Astfel își începe publicația Le Monde un articol dedicat efectelor benefice ale torsului pisicii asupra sănătății oamenilor.

Detalii aici

Mai jos, un film din care aflam ca pisicile nu torc doar cand sunt rasfatate, dar si atunci cand vor "sa spuna" ceva. Anumite persoane cred că torsul este o forma de a comunica.

O teorie interesanta sugereaza ca frecvența audio pe care se aude torsul (24-140 Hz) influențează pozitiv creșterea, dezvoltarea, în special a oaselor și musculaturii. Explicatia rezidă în felul de viata al pisicii - multa odihnă, somnul duc la o anume formă de energie care ajută sănătatea oaselor și musculaturii.

Pisicile petrec 80% din timp fără să facă nimic și atât conformația oaselor, cât și un reflex special le face să cadă mereu în picioare.


Pentru a toarce, pisicile nu au nevoie de leagăne colorate, de plastic, ci de o mângâiere, de un culcuș potrivit, de prezența cuiva care să le drăgălășească.

O doamnă care a lucrat mulți ani la grădina botanică a spus despre copii că ei sunt ca plantele, au nevoie de soare/lumină și apă, să crească. Credem că apropierea de natură, într-o abordare modernă și rațională, îi poate ajuta pe părinți să toarcă povești pentru copii lor, în loc să umble prin magazine după muuuulte obiecte.

De ce Tors.ro

Ca părinți, mai ales ca mămici, cumpărăm lucruri, de la leagăne din plastic cu multe luminițe și baterii, la șosete în care piciorul tot rece rămâne, în ciuda celor două perechi și a blăniței poliesterice,  la căciulițe și fulărele din acrilic frumos colorat.

În privința hainelor, lupta cu apropiații care înfofolesc copiii e o luptă continuă. Produsele Tors.ro sunt de o calitate bună, în special produsele din lână, și un rând de haine de lână vă face câștigătoare în fața oricui ar încerca să-l înfofolească pe cel mic cu tot felul de pulovărașe acrilice.

Copilul este cel mai fericit atunci când părinții își petrec timpul cu ei. Tors.ro își propune să creeze o comunitate care să ne scape de stresul unor cumpărături ineficiente și a timpului pierdut, comunitate în cadrul căreia să ne vindem ponturi de produse cu adevărat bune, în căutarea unor soluții optime pentru un anume tip de nevoie. Așteptăm ponturi de la voi, la fel cum așteptăm păreri despre unul sau altul din produsele cumpărate.

Nu pretindem că le-am descoperit (deja) pe cele mai bune, dar promitem să fim sinceri - să nu lăudăm mai mult decât e cazul, ci să prezentăm produsul cu plusurile și limitele lui, să descriem dacă e potrivit pentru o anume nevoie sau nu e pentru alta. Mai mult, promitem să ne străduim să punem pe rafturile virtuale în special acele produse pe care le-am/ați testat, ca mămici, și s-au dovedit în acord cu conceptul în care credem noi și partenerii noștri, "creșterea firească a copiilor". Unii i-ar spune, în engleză, "natural parenting".

Tors.ro descrie starea de grație pe care doar părinții o au, în fiecare clipă minunată când își (re)văd omuleții magnifici de acasă, care le (re)creează tot universul cu un zâmbet.

Tors.ro - detalii tehnice


Un produs bun are nevoie de reclamă doar pentru a anunța că acesta există.

Conceptul Tors.ro se bazează pe o decizie de cumpărare care are la bază informația.
Tors.ro își propune să dezvolte partea de comunicare despre produse și, în timp, să creeze o comunitate a cumparatorilor pentru care este importantă informația deșteaptă despre produs.

Într-o primă fază, Tors.ro recomandă produsele pe baza recomandărilor unor cunoscători ai respectivelor produse - nu experții clasici, care pot avea un interes în a își promova produsele, ci ne interesează mult mai mult punctul de vedere al utilizatorilor, atât timp cât acesta este rezonabil argumentat.

Dacă există argumente, cumpărătorii pot explica de ce de ce le-a plăcut un anume produs şi promitem că, în măsura posibilului, îl vom testa și vom încerca să facem acel produs cunoscut și altora.